Det handlar om att våga

Att bryta invanda mönster är svårt. Att gå emot och stå ut med ångesten efter är nästintill outhärdligt. 
I hela mitt vuxna liv har jag låtit min rädsla och ångest styra mig. Livrädd för obehaget ångesten innebär. En ångest som gång på gång höll på att ta livet av mig. Den gjorde mig galen. Livet var nattsvart och det enda vapen jag hade mot ångesten var kontrollen över mig själv, maten och kroppen. Sen dess har jag gjort allt i min makt för att undvika ångest. För att undvika att falla ner i nattsvart mörker igen. Alltid kammat med hårs, gått fram och gått tilllbaka. 

Jag är så rädd för vissa delar av mig själv, att jag aldrig vågat gå hela vägen igenom mörkret för att nå ljuset. Jag har så många gånger sprungit halvvägs, men i min iver halkat, fastnat, blivit rädd och tappat hoppet. Skamset har jag krupit tillbaka in i min mörka trygghet igen. 

Men jag ligger inte på botten längre, jag har kommit långt därifrån. Allt är inte nattsvart som då. Snarare stjärnklart. 
Jag står här och det är fortfarande mörkt. men stjärnornas lyser så starkt att jag nu kan se vägen ganska klart. Och visst, den ser väldigt brant och snårig ut. Men inte oövervinnelig. Inte omöjlig. 

Det handlar om att våga. Och vi vågar!

Kommentarer
Postat av: Maja Lagnemo

Känner så väl igen mig i din text.
Så många gånger har jag funderat men aldrig vågat, men allt oftare vågar jag faktiskt pröva mina vingar - och än är jag inte död.
Kram! <3

Svar: Det är precis samma här. Just det där steget över kanten är så fruktansvärt svårt att ta. Men det går och man dör inte! Snarare växer man för varje gång.

Kram
Carolineelizabeth

2015-05-07 @ 13:37:49
URL: http://singyourownsong.blogg.se
Postat av: Kajsa-Stina

Åh gud vad jag känner igen mig i den här texten kära du <3 Jag är också så sjukt rädd för att just våga och gå emot ångesten och de jobbiga känslorna. Är så rädd att möta ångesten då jag tycker det är outhärdligt att ha den inom mig. Känns som man ska dö och hjärtat slår i 180 liksom.. Men det enda som funkar för att man ska bli kvitt ångesten är egentligen att bara låta den få komma och att stå ut med den hur jävla jobbigt det än är för undviker man problemen så kvarstår dom i all oändlighet. Om man däremot kämpar med att acceptera att ångesten finns och att man gör det bästa av situationen när den kommer så blir det med tiden inte ett lika stort problem och det blir därmed lättare att hantera den <3

Du är så stark och en riktig kämpe! Vill bara krama om dig och berätta hur jävla fantastisk du är för det är du verkligen! Stor kram <3

Svar: För varje gång man går emot sjukdomen och står emot ångesten så tar man ett steg framåt, bort från äs. För varje gång man trotsar ångesten blir ångesten mindre. Det finns ingen annan väg än rakt igen ångesten, tyvärr. Men det kommer vara värt det!!!
Kram å
Carolineelizabeth

2015-05-07 @ 14:27:01
URL: http://www.anorexinojag.blogg.se
Postat av: Ida Jansson

Vi klarar mer än vi tror! Ta ångesten när eller OM den kommer. Ingen idé att oroa sig i förväg. Kanske får vi inte ens ångest av det vi trodde vi skulle få det av? Se det som en spännande resa. Ett äventyr. Klart vi vågar. Tänk när vi hoppade i den iskalla Siljan. Vi höll varandras händer och hoppade. Vi bara gjorde det fast vi visste hur kallt det skulle va. Du vågar! Det vet jag.

Svar: Jag minns den dagen så himla väl. Jag kom till mhe den vecka med ett nattsvart mörker inom mig och så träffade jag dig. När vi kastade oss i vattnet den dag kände jag mig oövervinnelig och ungefär så kände jag i förrgår också när jag satte upp schemat och målen. Vi visste vad som väntade men vi gjorde det ändå. Jag vet vad som väntar nu också men jag vågar, vi vågar! Tack Ida för att du finns! Du är välkommen hem till mig när som helst i alla väder! Kram
Carolineelizabeth

2015-05-07 @ 15:27:07
URL: http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus