Fredag 31/ 5


Sista dagen i Mora för den här veckan. I eftermiddag åker jag vidare till Leksand för att spendera helgen på landet hos min moster.

Längtar hem så jag blir tokig snart! Saknar mina hjärtan och vill så gärna åka hem till dom. Men jag vet att jag behöver det här nu och jag tänker stanna nästa vecka som det är tänkt. Dock så åker jag nog hem ons el torsdag nästa vecka istället.

Det har varit en ganska tuff och ensam vecka här. Orken och motivationen har inte varit på topp, men trots det så har jag faktiskt gjort min bästa vecka här hittills. Jag har följt mitt matschema helt och hållet, varierat mig och ätit trots jag har haft noll aptit. Stora framsteg! Det känns som om jag är på väldigt rätt väg nu och jag vill inte stå och stampa längre. Jag vill framåt nu. Jag vill inte ha en sommar som domineras av ångest och jobbiga tankar. Jag vill kunna leva.

Jag är så jäkla färdig med den här sjukdomen. Jag inser det mer och mer nu. Jag vill bara vara jag och jag vill leva mitt liv. Jag förtjänar det!

Nu handlar det om att bena ut var mina problem ligger, vad som är jag och vad som är ätstörning och om hur jag skall kunna hantera mina känslor, utan att svälta och kontrollera maten.

Fan va långt jag har kommit! Men fy va jag har långt kvar.

Kram på er!


Ursäkta min frånvaro


Hej på er fina bloggläsare!

Förlåt för kass uppdatering det sista. Men det har varken funnits ork eller lust till något senaste dagarna. Är fortfarande jätteförkyld och hängig och motivationen är inte på topp. Jag gör det jag måste, men inte mer än så. Jag orkar bara inte.

Håll tummarna för att jag mår bättre snart och får tillbaka lite motivation.

Kram på er!


It's up to you


Mhe - vecka 3


Det var ett tag sedan jag skrev nu. Har haft fullt upp de senaste dagarna. Har haft fina K hemma på besök och även varit iväg och ridit två dagar + gjort en massa annat jag inte minns. Sen åkte jag hemifrån i går och sov över i Karlstad och åkte vidare till Mora i morse.

Så nu är jag alltså på Mhe och första dagen på veckan här har passerat. Jag har åkt på en rejäl förkylning igen och är trött som bara den efter ca 4 h sömn inatt. Jobbigt att vara här när man inte mår bra. Har ingen lust eller motivation till någonting. Men jag får försöka göra det bästa av situationen. Jag har ju 2 veckor här nu som jag verkligen vill få ut så mycket som möjligt av.

Kändes riktigt jobbigt att lämna familjen igår. Saknar dem redan! Två veckor är så himla lång tid!! Jag kommer sakna ihjäl mig.

Det var fantastiskt att träffa min underbara fantastiska vän S igår. Det var fyra år sen jag såg henne sist och ändå kändes det nästan som om det inte gått en dag. Utan henne hade jag aldrig varit den jag är idag. Förmodligen hade jag inte ens funnits. Hon kommer alltid att vara min stjärna och förebild.

Trots trötthet och sjukdom, så ska jag jobba på stenhårt dessa två veckor. Det är all in som gäller och inga kompromisser!

Hoppas ni kämpar där ute. Allt går, bara man vill tillräckligt mycket!


THIS IS YOUR LIFE

 
 

Bara jag kan förändra mig själv


Hur accepterar man något man har hatat i över 10 år? Hur slutar man att hata sin kropp, när man har lagt skulden för alla sina misslyckanden på den så länge man kan minnas.

Hur håller man fast i övertygelsen om att man gör rätt. När allt man gör känns så fruktansvärt fel.

Omprogramering, lära om, lära rätt.
Jag styr mitt liv och mina tankar.
Bara jag kan förändra.


Ny vecka, nya tag!

Jag kan, jag vill och jag vågar! 
 
Då var det måndag igen och det har varit fullt upp hela dagen.
Jag har bland annat, städat, tvättat, pluggat
och varit på utvecklingssamtal på dagis. 
 
Samtidigt har jag satsat stenhårt på att hålla matschemat 
och faktiskt lyckats riktigt bra. 
Den här veckan skall jag nå mitt mål om 
att hålla matschemat en hel vecka! 
 
Det kommer bli tufft och det kommer
att kräva en hel del planering 
Men det får det va värt.
Jag måste ge allt nu! 
 
Jag är redan inne på min tredje vecka i Mora.
Vilket betyder att jag snart bara har tre veckor 
kvar av grundbehandlingen.
Visserligen skall jag söka uppföljningsdagar,
men jag vill vara så stabil som möjligt innan sommaruppehållet. 
Och sen vill jag verkligen orka börja läsa till hösten. 
 
Jag skall fan bli fri ifrån den här skiten nu!
 
Komigen nu - NU GER VI ALLT!!
 
 

May. 20, 2013


You can't turn back time


Det har varit tufft den senaste veckan. Slarv med matschemat, äckelkänslor och ångest. Varje kväll har jag legat i timmar i sängen och vridit mig i ångest, innan jag till slut har kunnat somna. Det tar på krafterna..

Sommaren har kommit, vilket betyder shorts och linne och bikini.. Det är jobbigt. Jag känner mig fruktansvärt obekväm i den kropp som är min. Den är inte längre hård och kantig, den är mjuk och har former. Det känns konstigt, läskigt och ovant, men samtidigt så är det ju min kropp, som den ska vara när den mår bra.. Kanske är det dags att lära sig att leva i den.

Nästa vecka är det iallafall nya tag som gäller! Matschemat skall följas till punkt och pricka och ångesten kan dra åt pipsvängen!

Kram


Ångest


Jäkla kroppsångest!! Jag blir tokig!! Gjorde misstaget att kolla på bilder från innan första veckan i Mora. Nu vill bara kräkas på det jag ser i spegeln idag . Samtidigt så vet jag att det jag ser inte behöver vara rätt, för jag kände precis likadant när jag kom hem i från Mora första gången. Jag kände mig enorm och tyckte mig ha dubblerats på bara några dagar. Vilket jag vet är omöjligt. Men det är jobbigt och ångesten är hemsk.

Jag vill inte sakna den kroppen, jag vill inte glorifiera den tiden. Men man glömmer fort och man minns oftast inte det värsta. Som jag levde då, vill jag aldrig leva igen. Jag mådde fruktansvärt och det fanns ingen ork till någonting. Varje morgon vaknade jag och önskade att tiden kunde gå fort så jag fick gå och lägga mig igen. Så vill jag inte leva mitt liv, det är så jäkla tragiskt.

Jag är så jäkla glad att jag kan ringa till min terapeut i Mora i morgon och prata. Det är värt guld! För mina tankar och känslor försöker lura mig att tro att det räcker nu. Att det är dags att vända tillbaka.


Fortfarande sjukskriva


God kväll finisar!

Idag har jag inte gjort många knop. Har mest sovit och legat i sängen och läst.
Är fortfarande jätteförkyld och har börjat känna av bihålorna också :-/. Hoppas verkligen att jag orkar med Gbg och Liseberg imorgon!!!

Maten har iallafall gått lite bättre idag. Har fortfarande ingen matlust och blir mätt på ingenting, men jag försöker följa matschemat ändå och inte tänka så mycket.

Imorgon har jag ingen aning om hur det blir med maten. Jag åker hemifrån efter lunch och sen är jag inte hemma igen före kanske tolv på natten. Men jag hoppas och tror det kommer funka bra. Tjejerna som jag ska åka med är hur fina och bra som helst.

Kram kram


Frågor från Anonym

 
Svar till Anonym.
 
Hur ser ditt matschema ut från MHE? Tar du näringsdrycker? Fortsätt kämpa:)!
 
Hej! Just nu äter jag efter MHE s grundschema , som inte är så exakt. Det ser ut ungefär såhär:

Frukost : 1-2 mjuka mackor med smör och pålägg
2-3 dl fil/yoghurt +1dl musli eller flingor alt 1 portion gröt med mjölk
1 Ägg 
1 glas juice eller 1 frukt
 
Mellanmål: Allt från 1 macka till yoghurt eller gröt.

Lunch: Normal portion varm mat.

Mellanmål: Samma som förmiddagen

Middag: Som lunch 

Kvällsmål: Som frukost eller 1 tallrik gröt alt fil med musli eller 1-2 mackor 
 
Som det ser ut nu tar jag inga näringsdrycker. Större mellanmål och näringsdrycker kommer 
läggas till när vikten stannar av.
 
Tack för din kommentar och hoppas du blir nöjd med svaret.:)
 

Hur känns det att vara hemma? Hur går det att praktisera färdigheterna på hemmaplan?

Det känns faktiskt bra att vara hemma. Jag har otroligt svårt att varva ner när jag är i Mora, vilket gör att jag efter några dagar där är helt utmattad. Visst är det underbart att träffa sin terapeut varje dag och få pulsing och allt sånt, men jag tycker faktiskt att det funkar väldigt bra med telefonkontakten under hamma veckorna. Det är verkligen guld värt att bara kunna ringa om det är nåt man vill fråga eller prata om. 

Hur går det att praktisera färdigheterna på hemmaplan då?

Det går helt okej. Det som är svårast är att stanna upp och tänka efter när man är mitt i vardagslivet. Och att sätta behandlingen i första hand. I Mora är det lättare, där är det endast fokus på behandlingen och saker som rör ätstörningen. 

 
Vad händer där hemma, hur går det med dina mål?
 
Ja, vad händer här hemma?!. Det går upp och ner, men mest framåt. Det är svårare när jag är helt ensam
eller har min dotter hemma. Inte alltid helt lätt att äta när man måste lämna bordet ett par gånger under måtiden och hjälpa dottern med allt möjligt. Men det går och mitt liv ser ju ut så nu, jag har en 2 åring och dom sitter inte stilla och äter i 20-30 min. Bara att acceptera. Det har varit väldigt mycket  de senaste veckorna och jag vet att jag är dålig på att sätta gränser och sätta min behandling först. 
 
Hur går det då med mina mål? 
Ja vad ska man säga, det går väl inte jättebra direkt. Jag har inte klarat av att hålla matschemat varje dag men jag har verkligen kämpat för att få det att funka så bra som möjligt. 
 
Jag har kanske inte varit tillräckligt bra på att säga nej och inte planera in så mycket. Men jag vill ju så mycket!! Även om det inte alltid funkar 100% så betyder den sociala delen så sjukt mycket för mig och ger mig energi.
 
Variationen av mellanmål och övriga mål då?
Det har faktiskt funkat ganska bra. Jag har provat nya saker, bytt ut och varierat lite. skönt att slippa äta samma, samma, samma, helatiden. 
 
Hoppas att du är nöjd med svaret och tack för din kommentar :) 
 
 

Det är så jäkla lätt att tappa greppet och falla


God förmiddag mina fina bloggläsare!

Gårdagen spenderades mestadels i sängen läsandes och sovandes, med dunkande huvud, ond hals och snorig näsa. Idag känner jag mig iallafall lite piggare. Turligt nog då jag verkligen måste till skolan idag, eftersom vi har inlämning och redovisning av vårt hemarbete. Känner mig lagom peppad, men det går säkert helt okej, det brukar det alltid.

Maten är svår nu när jag är förkyld. Helgen blev konstig pga massa aktiviteter och igår sov jag i princip bort halva dagen. Känns inte bra alls. Det är så jäkla lätt att tappa greppet och falla tillbaka. Kaloriräknandet drar igång så fort jag inte följer matschemat. Lite mindre här, lite mindre där. Måste rycka upp mig och försöka kämpa ordentligt nu!. Men det är jobbigt att äta när aptiten är noll och inget smakar.

Hoppas verkligen att förkylningen ger med sig snart, för resten av veckan har jag massa kul planerat. Imorgon skall jag träffa en vän för fika och shopping. På torsdag skall jag till min svägerska och rida på förmiddagen och på kvällen skall jag och några vänner åka till Göteborg och kolla på Miss Li och gå på Liseberg. Ska bli supermysigt :-). Helgen är inte riktigt planerad än, men gissar att den förmodligen blir lika späckad som förra.

Nu måste jag skynda mig till skolan. Lovar att svara på alla era fina kommentarer ikväll. Ni är fantastiska <3


Livet och allt som hör till


Det har varit tyst här i ett par dagar. Livet spinner på i 140 och vårens ankomst gör att tiden rullar ruskigt fort. Träffat vänner, grillat, gått långpromenader, yogat, mys med älskling, picknick vid stranden, lek med prinsessan, lite plugg, shopping och mycket mer har hunnits med under den gångna veckan. Ovan på allt det här har jag även nästan lyckats hålla mitt mål om att hålla matschemat och dessutom dragit på mig en förkylning.

Det är så jäkla skönt att vara levande igen. Att orka göra saker och vara närvarande, att orka umgås med vänner och faktiskt ha energi.

Visst går det upp och ner. Vissa dagar är orken som bortblåst och ångesten skyhög. Men det spelar ingen roll just nu, för jag vet att det blir bättre. Ångesten sjunker och energin kommer tillbaka. Man måste bara stå ut. Man måste gå igenom elden för att nå den andra sidan.

Kram på er!


May. 08, 2013


Måndag 6/5


God middag på er fina läsare! Hoppas att ni haft en fin måndag hittills.

Själv har jag mest tagit det lugnt och sovit ut ordentligt efter en riktigt tuff vecka. Men en promenad i solen och ett pass med yoga har jag iallafall hunnit med.

Maten har gått helt okej sen jag kom hem. Det är svårt och väldigt mycket tankar som härjar, men jag vet ju vad jag vill och jag tänker verkligen försöka att klara av mina mål.

Veckan i Mora gav mig otroligt mycket den här gången. Jag fick många nya insikter och massor av ny styrka att sätta kämpa ätstörningen med.

Jag tänker inte spendera mer tid av mitt liv med att hata och trycka ner mig själv! Jag vill leva och jag vill leva fullt ut, utan en massa begränsningar.


May. 05, 2013


Snart hemma


Efter en lång resa, massa tågförseningar och en natt i Göteborg, är jag nu snart hemma. Jag är sjukt trött och längtar som en tok efter mina hjärtan där hemma. Vill bara få komma hem och krama om dem ordentligt och mysa resten av dagen. Tyvärr blir det inte riktigt så, eftersom vi är bjudna på middag ikväll hos några vänner som min sambo redan tackat ja till. Får mysa ordentligt imorgon istället.

Nu är det hemmaperiod som gäller 3 veckor framåt. Det kommer vara fullt fokus på att klara av de mål vi satt upp. Jag hoppas att jag kommer hinna uppdatera här lite även hemma, men vet att det kan bli lite svårt att hinna alltid. Hoppas att ni har tålamod och stannar kvar ändå. Och om ni har frågor så är det bara att fråga på. Ni kanske vill ha en frågestund? Säg till isf:-)

Kram


Bara 5 timmar kvar ...


Nu är det "bara" 5 timmar kvar tills jag får pussa på mina älsklingar igen, längtar!! Har precis bytt tåg i Sthlm nu och skall snart äta lite middag.

Kram


Fredag och hemfärd


God morgon på er :-)

Fredag och sista dagen i Mora för den här gången. Nu är det kämpa på hemma som gäller. Det känns helt okej faktiskt. Saknar min lilla familj och min säng där hemma och även om det helt klart är lättare med maten här, så är det ju hemma det skall funka i slutändan. Dessutom så går tre veckor väldigt snabbt, och när jag åker hit nästa gång kommer jag att stanna två veckor. Dels pga dom långa och jobbiga resorna, men också för att få en stabilare grund att stå på inför sommaruppehållet.

Jag är verkligen helt slut efter den här veckan. Det har varit otroligt intensivt och väldigt socialt, vilket jag inte riktigt är van vid. Ser verkligen fram emot att få sova i min egen underbara säng ikväll.

Kram på er!


Jag känner mig stark


God morgon :-)


Vaknade av solens strålar i morse, vilket gjorde mig på riktigt bra humör. :-)

Jag har redan hunnit med samtal och morgon promenad. Strax är det gruppträff och efter det skall vi cykla iväg och äta på Mora parken några stycken. I eftermiddag blir det premiär dopp tillsammans med alla tjejer som är här i veckan !!!:-)

Måste springa bort till annexet nu. Hörs senare! Kram


Mål inför hemmaperiod två


Du är VÄRDEFULL!


Pepp på livet


Dagen har hittills varit väldigt bra. Jag känner mig stark ock peppad på kämpa vidare. Samtalet med min terapeut gick bra och jag fick bla i uppgift att skriva ner vilka mål jag skall ha under de kommande veckorna hemma. Svårt, men bra. Det är ju lättare att kämpa om man har tydliga mål att kämpa mot. Lägger kanske ut en lista med vilka mål jag skall ha senare.

Nu skall jag sola lite och sen trava bort till annexet.

Kram på er!



Om


1:a Maj

God morgon finisar:-)

Idag lyser solen och det verkar som om våren äntligen är här. :-)

Skall strax iväg och träffa min terapeut, och efter det skall jag på först pulsing och sen hypnos. Efter det är det lunch och sedan taktil handmassage och mindfullness/ yoga. Tänkte försöka hinna med en snabb promenad i solen innan dagen kickas i gång. Fullt upp idag, vilket känns bra. Jag och Ida pratade även om att ta med en termos kaffe och ha picknick på bryggan i eftermiddag.

kram på er så länge :-)!

https://cdn2.cdnme.se/2294625/7-3/pic_5180b61b9606ee31849e76ab.jpg" class="image">


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus